2007. december 4., kedd

Tizenhét kép a strandról

A mostani bejegyzés valószínűleg az időseket érinti majd érzékenyen. Idén második éve nem nyitott ki a strand, ami egykor Nagykőrös nagy büszkesége volt. Ezúttal nem szeretnék külön kommentárt fűzni a képekhez - ilyen ma az a hely, ahol generációk töltötték a régi nyarakat.

































3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mennyi ideig állt üresen a gyermeki medence ahhoz, hogy a növények áttörjék a beton aljzatot? Mennyi elvetemültség kellett ahhoz, hogy egy város életében oly meghatározó strandfürdőt elpusztítsanak, egy igazi nyári söröző-lábtengózó-napozó találkozóhelyet leradírozzanak? Generációk számára volt fontos május elsejétől szeptemberig a nagykőrösi strand. Mennyi profitéhség kellett ahhoz, hogy a felújítás helyett sajátos módon beépítsék, ami azután ráfizetéses bizniszként vergődik manapság. Valahol a konzervgyár egyes telepének agóniája jut eszembe, ami szintén galád cselekedet áldozata. Bizonyíték erre a prosperáló egykori kettes telep. Van arra jó példa, hogy meg lehetett menteni egy város strandját, éppen itt a szomszédban, Cegléden. Ahol ezen kívül működő és vonzó fürdőt is építettek. És lásd Kecskemétet, ahol megépült és prosperál a második fedett uszoda.

Névtelen írta...

Megkérdezném.Nagykőrös pályázott e a Strand felújitására.Hiszen a sportot támogatják. Úszni tanulni az iskolásoknak. Szinte belém hasított a fálydalom mikor megláttam a képeket.Igaz felettem is elment az idő.De hol vannak a fehérgalléros urak. Sport vezetők. Földi László képviselőt hajtani kell .Kérvényezze a projektet.Biztosan találnak megoldást. Halasi Attila

Névtelen írta...

Nekem fáj hogy nem tudom meg mutatni a gyerekeimnek azt a helyet ami fontos szerepet töltött be ...az életembe..milyen jó lett volna elmenni a strandra fürdeni...és mesélni én is micsináltam anno...Hát így nem kell...ahelyett hogy felujitották volna...inkább csobogokat épitettek javitottak...."MINEK KÁR VOLT"....mi nem tudunk mást csak ROMBOLNI de azt NAGYON....mostani strand mivel lett jobb??? Semmivel....nem is járnak annyian.....egyszonak száz a vége Igy tovább puszticsunk...!!!!