2007. október 9., kedd

Készül az új csobogó

Üdv, elhanyagolt blogom! Két héttel ezelőtt készítettem két képet az épülő új csobogóról. Azóta annyi a fejlemény, hogy már kibélelték csempével. Ha elkészül, biztosan teszek majd fel új képeket. De fogalmam sincs, hogy mikor állítják üzembe. Pont a pancsolós szezon végén? Vagy megvárják vele a jövő évet?

A félrerakott térköveket remélhetőleg nem fogják ellopni, mire elkészül

6 megjegyzés:

ClockworkRobot írta...

Csak azon csodálkozom, hogy olvastam az újságban, átszabják a főteret horribilis pénzért körforgalmasra. Leharapnak a parkokból is meg minden... Ettől nagyon úgy hangzik a dolog, hogy ez az új szökőkút sem lesz hosszabb életű, mint elődje volt.

Palásti Viktor írta...

A szökőkutat nem fogják bántani, az a rész marad úgy, ahogy volt. Én láttam a terveket, és ha jól emlékszem, akkor a Ceglédi út másik oldalán lévő parkot érinti majd az átalakítás, ami nem is baj, mert az a park nem szép, és nem is mennek oda az emberek.
Egyébként pont azon gondolkoztam, hogy felteszem szavazásba, hogy jó ötletnek tartják-e a körforgalom létesítését. De azt hiszem, majd később kérdezem meg, ha több konkrétumot tudunk.

ClockworkRobot írta...

Az más, a másik park nem akkora szám. Bár a szobrot ott is sajnálnám. Tudom, előző rendszer, meg hasonlók, de azért mégis csak a város saját szabadságszobra, nem? :) Már majdnem olyan jók vagyunk, mint New York, csak egy kicsit még nőni kell :D

Palásti Viktor írta...

A szobrot áttehetik másik helyre. Szerintem ezt fogják tenni. A Kossuth szobor sem ott volt eredetileg, ahol most, hanem a református templom mellett.

Névtelen írta...

hello

csak nekem tunik ugy, hogy az ido elorehaladtaval a csobogo egyre kisebb? es amobasan az alakjat is valtoztatja? regen nem 4zet alapu volt olyan kis gombaszeru valamikkel a kozepen? ha befogtuk a tetejet a viz gyerekkent "hatalmasra folment"...?

Palásti Viktor írta...

Hello! Jól emlékszel, sajnos, tényleg egyre kisebb. De ha ezúttal szép lesz, nem bánom. Jó lenne egy kép a régi csobogóról, hogy fel lehessen idézni, bár én tisztán emlékszem rá. Én egyszer olyan sokáig befogtam a régit, hogy a víz magasabbra lövellt, mint a környező fák. De lehet, hogy ez gyerekes túlzás :)